Werkwijze

Bij de Bourgignon draait alles om kwaliteit. Het managementteam heeft zeer ruime kennis en ervaring in huis. Dit is geen bulk-georiƫnteerde onderneming. Kwaliteit is veel belangrijker dan kwantiteit. Verder zorgt zeer strenge naleving van regels en wetten voor verdere invulling van dit strikt gehanteerde kwaliteitsbeginsel. De Bourgignon voldoet aan de HACCP-normering en werkt volgens de richtlijnen van Global GAP.

Door het continu kweekproces, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar, is versheid altijd gegarandeerd. De state of the art kweek- en koelcellen worden voortdurend bewaakt op zaken als temperatuur en luchtvochtigheid. De directe levering aan de eindverkoper, dus zonder tussenhandel, is vrij uniek in deze sector en draagt ook bij aan de versheid. Ketenbewaking en traceerbaarheid zijn van cruciaal belang gezien de gevoeligheid van ons product. Een eigen wagenpark zorgt voor snel transport en tijdige levering.

Bovendien is Bourgignon mede-aandeelhouder van diepvriesverwerker FLM Food Ingredients BV te Ittervoort, waardoor overschotten gemakkelijk uit de markt kunnen worden genomen en versheid nog meer gegarandeerd wordt.